FAKTA O SUROVINÁCH

Kokosové máslo a jeho aktivní látky aneb kouzelní pomocníci v produktech OSTĒ

Každá část našeho těla je jiná a vyžaduje speciální výživu a péči. To dá občas pěkně zabrat, zvlášť proto, že složení na obalech kosmetických produktů je mnohdy nesrozumitelné a ne každý z nás je rozeným chemikem. V OSTĒ se snažíme dodat kůži i vlasům potřebnou výživu tou nejpřirozenější možnou cestou. V předchozím článku jsme si řekli, jaké zázraky přírody se skrývají v naší masce na vlasy. Dnes si představíme aktivní látky v našem kokosovém tělovém máslu RICH NUTRITION.

Základní složkou produktů OSTĒ je bio panenský kokosový olej, který má na tělo blahodárné účinky. Pokožku vyhlazuje, dodává jí potřebné živiny, vitamíny a minerální látky a navíc podporuje detoxikaci. Jeho použití je příjemné, protože se snadno vstřebává a nezanechává mastný film. V našem prvním článku jsme se přesvědčili, že samotný kokosový olej na výživu pokožky nestačí. Proto mu v našich produktech vypomáhají další aktivní složky, které pečlivě vybíráme z toho, co nám příroda nabízí.

V tělovém másle najdete výtažky a olej ze semen slunečnice. Slunečnicová semínka jsou přírodním zdrojem vitaminu E a významným antioxidantem. Díky tomu mají jednu důležitou superschopnost, které si velmi ceníme – zpomalují stárnutí pokožky.

Hloubkovou hydrataci má na svědomí patentovaná originální kompozice z přírodních cukrů, která podporuje správné hospodaření s vodou ve všech vrstvách pokožky. Stimuluje přirozenou tvorbu kyseliny hyaluronové, zvyšuje pružnost a posiluje kožní bariéru. Pokožka se tak vypíná, harmonizuje, je pevnější, pružnější a hladká na dotek.

O vstřebání všech účinných látek se pak stará glycerin. V OSTĒ používáme výhradně rostlinný glycerin, setkat se však můžete také v živočišné nebo syntetické podobě. Glycerin, nebo také glycerol, se přirozeně vyskytuje ve všech tucích a olejích, dokonce i v lidském těle. Jedná se o přírodní zvlhčovadlo se schopností vázat na sebe vodu, čímž napomáhá pokožce ke dlouhodobé hydrataci.

Jak vidíte, i přírodní kosmetika může obsahovat opravdu účinné aktivní látky. Doufáme, že jsme vám téma aktivních látek jak tímto, tak předešlým článkem přiblížili. O aktivních látkách bychom se dokázali rozepsat jestě v deseti článcích :), ale nechceme vás zahlit, kdyby vás však ještě cokoliv na toto téma zajímalo, neváhejte nám napsat.

Přejeme krásný start týdne 🙂