FAKTA O SUROVINÁCH

Kokosová maska a její aktivní látky aneb kouzelní pomocníci v produktech OSTĒ

Pro naše tělo chceme jen tu nejlepší péči – ale jak vybrat ten správný produkt? To je občas záhada. Kolikrát se Vám stalo, že jste hledaly přírodní kosmetiku bez zbytečné chemie, ale složení na obalu Vám jen zamotalo hlavu? V OSTĒ ten pocit moc dobře známe, a proto jsme se rozhodli uvést věci na pravou míru. Pojďme se tedy podívat na to, jaké aktivní látky v produktech OSTĒ najdeme a jaké jsou jejich účinky, dneska konkrétně u kokosové masky na vlasy. Jednoduše a srozumitelně. 

Základní složkou produktů OSTĒ je bio panenský kokosový olej, který má na tělo blahodárné účinky. Pokožku vyhlazuje, dodává jí potřebné živiny, vitamíny a minerální látky a navíc podporuje detoxikaci. Jeho použití je příjemné, protože se snadno vstřebává a nezanechává mastný film, ale ne úplně univerzální a účinné. V našem prvním článku jsme se přesvědčili, že samotný kokosový olej na výživu pokožky nestačí. Proto mu v našich produktech vypomáhají další aktivní složky, které pečlivě vybíráme z toho, co nám příroda nabízí.

Naše maska na vlasy se pyšní patentovanou formulí získanou ze zrnek rýže. Rýžovou vodu využívají asijské ženy již po staletí. Vlasům dodá pružnost a snižuje povrchové tření, rozčesávání je proto o mnoho snadnější. Výtažky z rýže poskytují ochranný štít před negativními vlivy slunečního a tepelného záření, které mají na křehkou vlasovou strukturu nepříznivý dopad. Unikátní rýžový komplex stimuluje tvorbu keratinu a chrání vlasové lipidy. Obsahuje inositol, vitamín skupiny B, který je přezdíván jako vitamín mládí 🙂 I často namáhaným vlasům maska navrací odolnost a oživuje jejich lesk i barvu.

Díky ricinovému oleji, který je účinným regenerátorem, dochází ke zpevnění vlasu po celé jeho délce. Kyselina ricinolejová pomáhá vyrovnat pH pokožky hlavy, a snížit tak vznik lupů, roztřepených konečků a poškození vlasů. Ricinový olej je rovněž výrazným stimulantem růstu vlasů. Obsahuje bílkoviny, vitamíny, a mastné kyseliny, které vyživují vlasové folikuly a podporují jejich růst.

Na světě bohužel neexistuje nic jako přírodní kondicionér, protože příroda jednoduše nemá potřebu látku s podobnými vlastnostmi vytvořit. My však chceme mít vlasy uhlazené a lesklé, vypomáhá nám proto jemný syntetický kondicionér. Vlasům dodá jednotný kladný náboj a celkově je uhladí. I tady jsme však na přírodu mysleli. Na rozdíl od kondicionérů klasických, v kosmetice běžně používaných, se jedná o velice šetrný typ, který je v přírodě odbouratelný a vyhovuje i potřebám nejcitlivější pleti.

A příště zase o pomocnících v našem kokosovém tělovém másle. 🙂

Mějte krásný den!