OSTĒ

Dopřáváte vlasům tu správnou péči?

Myjete své vlasy pravidelně, používáte různé vlasové kúry, zbytečně je nezatěžujete, přesto se však lámou, působí mdle a bez života? Správná péče o vlasy není sice žádná raketová věda, ale občas nás dokáže potrápit. Dodržováním pár správných zásad, dokážeme naší kštici udržet zdravou a lesklou. Uvidíte. 🙂 

Důkladná a pravidelná péče je základ!

Vše začíná u mytí vlasů. Říkáte si, co je na tom tak složitého? Vlasy namočíme, naneseme šampon, dvě minuty masírujeme, opláchneme a je hotovo. Ano, samozřejmě to lze i takto, ale pokud chceme udržet vlasy zdravé, musíme jim dopřát přece jen trochu důkladnější péči. Než se pustíme do samotného mytí, vlasy rozčešeme. Právě tady začíná první proces zbavování se nečistot, jako jsou nánosy tužidel, laků na vlasy a dalších stylingových přípravků, kterými jsme vlasy zatížily, ale také i prachu. Po rozčesání se můžeme pustit do mytí. Vlasy namáčíme pod teplou vodou, tak aby byly všechny vlasy mokré. Jen tak se vlasové vlákno dostatečně otevře a připraví na vymytí všech nečistot. Následně do dlaní naneseme šampon. Množství šamponu se samozřejmě liší od délky a hustoty vašich vlasů, ale kvalitního koncentrovaného přípravku stačí menší množství. Pokud je šampon příliš hustý, zkuste ho nejdříve rozředit vodou. Nebudete tak vlas zbytečně zatěžovat velkým množstvím tenzidů nebo jiných mycích látek a samotný produkt Vám vydrží déle. Při vybírání správného šamponu přihlédněte zejména k tomu, jaký typ vlasů máte. Jestli máte suché, nebo naopak mastné vlasy, lámavé nebo bez objemu. V dlaních šampon promneme, naneseme do vlasů a jemně vymýváme od kořínků směrem ke konečkům. Jednou za čas byste si na mytí vlasů měli vyhradit více času a do tohoto rituálu zařadit i masáž pokožky hlavy. Krouživými pohyby pokožku prokrvíte, stimulujete u ní tak krevní oběh, očistíte a reaktivujete vlasové cibulky. Doopravdy se kvalita vlasů odráží od zdraví vlasové pokožky. Při masáži však dávejte pozor, aby nehty pokožku hlavy příliš nenarušily, masírovat stačí pouze bříšky prstů.

Stačí k umytí a péči vlasů použít jen šampon?

Použití kondicionéru bychom se neměli vyhýbat. Kondicionér každý vlas obalí, sjednotí jejich náboj a opticky vlasy vyhladí. Jen je důležité vybírat ty, které mají šetrné a kvalitní složení. Vlasy jsou po užití poddajné a působí zdravým dojmem. Balzám nanášíme stejně jako šampon po směru růstu vlasů přibližně od středních délek až po konečky. Necháme krátce působit a opět důkladně vymyjeme.

Maska jako něco jen navíc? Není tomu tak…

Masky na vlasy jsou bohužel stále vnímány jako péče navíc. Není tomu tak. Používání masky bychom měli do naší péče zahrnout pravidelně. Masky jsou oproti kondicionérům zpravidla výživnější. Ovšem nesprávné používání či nepříliš kvalitní složení může vlas zatížit. Proto i při výběru masky je důležité zohlednit kvalitu samotného produktu. Masky vlasům dopřejí rehydrataci, poradí si i se silně poškozenými vlasy a hloubkově vlasová vlákna vyživí. V OSTĒ vlasové masky milujeme. Proto i naše zakladatelka Hanka uvedla jako první produkt právě masku na vlasy. Jako i u ostatních produktů je základem bio panenský kokosový olej. Díky obsahu kyseliny laurové posiluje vlasovou strukturu. Esenciální mastné kyseliny, vitaminy E, K a železo podporují jejich růst a zamezují vypadávání. Kokosový olej má rovněž vlastnosti přírodního kondicionéru. Jeho antibakteriální a antimykotické účinky pomáhají likvidovat škodlivé bakterie a plísně, které napadají vlasové kořínky a kůži hlavy.

Bio ricínový olej, jenž je v masce také obsažený, je účinným regenerátorem vlasových konečků, dochází tak ke zpevnění vlasu po celé jeho délce. Kyselina ricinoolejová je rovněž výrazným stimulantem růstu vlasů. Maska je navíc obohacena o patentovanou formuli získanou ze zrnek rýže, která ochrání vlasy a pokožku hlavy před negativními vlivy jako je tepelná úprava vlasů nebo sluneční záření. Právě fénováním, žehlením vlasů nebo naopak kulmováním, vlasy zatěžujeme nejvíce.

 

Náš tip je ke konci kúry dopřát vlasům krátkou studenou lázeň, která zajistí, aby se vlasová vlákna zcela uzavřela. Uvidíte, že vlasy budou krásně lesklé a hebké. Pokud tuto péči s maskou věnujete vlasům jednou týdně, výsledkem budete určitě mile překvapeni.

K vlasům přistupujme jako k jemné pavučince

U mytí správná péče o vlasy rozhodně nekončí. Mokré vlasy bychom neměli zbytečně třít ručníkem a ani nadměrné fénování vlasům nesvědčí. Pokud vás zrovna nehoní čas a nepospícháte na schůzku, na kterou už teď jdete pozdě 🙂 , nechte vlasy částečně přirozeně uschnout. Co je ale opravdový hřích, kterého se můžeme na vlasech dopustit, je jít spát s mokrými vlasy. Tady raději sáhněte po fénu a vlasy před spaním důkladně vysušte. Poté vlasy jemně, ale důkladně rozčešte. Delší vlasy rozdělte na více částí a s rozčesáváním začněte nejprve ve spodní polovině vlasů a vždy rozčesávejte směrem dolů.

Jak se o své vlasy staráte Vy? Máte nějaké další osvědčené tipy, na které nedáte dopustit? Budeme moc rádi, když se s námi o ně podělíte, třeba na našich facebookových stránkách OSTĒ.

 

Vaše OSTĒ