OSTĒ

Trápí Vás v zimě suché a popraskané rty? Nezapomínejte na pravidelnou hydrataci!

Trápí Vás v zimě suché a popraskané rty? Nezapomínejte na pravidelnou hydrataci! Důležitá je nejen hydratace, ale i prevence. S brzkým západem slunce klesá stejně rychle i rtuť teploměru. Mrazivé měsíce jsou nejtěžší zkouškou pro naši pokožku. Stejně jako nás v zimě trápí suchá pleť, neschovají se před ní ani naše rty. Jak se tedy v chladném a větrném období o naše popraskané rty postarat a neuškodit jim? Co na suché rty zabírá?

Rada číslo jedna – rty neolizovat!

Často když cítíme, že jsou naše rty ošlehané větrem a praskají, jednoduše je olízneme a na malý okamžik se dostaví úleva. Znáte to? Rty by se ale neměly olizovat. Ačkoliv se dostaví chvilková úleva, rty se po chvíli vysuší ještě více a na popraskané rty máme zaděláno. Místo toho zkuste použít balzám na rty, který rty rehydratují a také vyživí. Možná si z dětství pamatujete na to, kdy v mrazivých dnech před každým odchodem z domu vzala maminka pomádu, přetřela nám rty a pro jistotu s nimi i další dva centimetry kolem nich. Pomáda na rty byla nedílnou součástí zimní výbavy. Dnes už naštěstí nejsme odkázání jen na pomádu, ale můžeme vybírat mezi balzámy na rty, které mají hydratační a ošetřující účinky. Jak se ale v široké nabídce zorientovat a zjistit, které jsou ty nejlepší balzámy na rty?

Složení nám hodně napoví

Ještě předtím, než balzám vyzkoušíme a zjistíme, jestli suchým a popraskaným rtům uleví, měli bychom věnovat pozornost i tomu, co vše se skrývá ve složení produktu. Citlivá pokožka ocení čisté hypoalergenní složení, bez parfemace. U nás V OSTĒ jsme pro tyto požadavky vyvinuli náš přírodní Natural kokosový balzám na rty. Jeho krémová konzistence a jemná přirozená vůně si nás získala. Kromě přírodní vůně a sladké chuti díky výtažku ze stévie, je balzám tvořen zejména bio panenským kokosovým olejem. Složení je obohacené o přírodní vitamin E, který je získaný ze semen slunečnic. Kokosový olej v balzámu doplňuje rýžový vosk a bio ricinový olej. Obsažené složky jsou získávány přirozenou cestou, a tak si všechny balzámy zachovávají zcela přírodní složení. Kombinace právě těchto složek dodává rtům potřebnou péči, regeneruje je, chrání a pomáhá s rehydratací pokožky.

Díky hypoalergennímu aromatu si naše jemná pokožka na rtech může užít i karamelovou péči. I tady ale platí, neolizovat. V tomto případě se někdy ani my neubráníme. 🙂 Balzám na rty s příchutí slaného karamelu je doslova sladká láska. I přes okouzlující vůni si balzám zachovává všechny aktivní látky a pomáhá rty regenerovat a vyživovat.

balzam na rty

Někdy je velmi obtížné se ve složení produktů vyznat, ale věřte, že se Vám pokožka následně odmění, pokud ji budete věnovat kvalitní péči. Věnujte pozornost i tomu, jakou cestou jsou obsažené ingerience získávané, zda jsou rostlinného nebo živočišného původu. Není olej jako olej a není živočišný glycerin jako ten rostlinný. Také konzervační systémy jednotlivých produktů by měly být účinné, ale rozhodně ne škodlivé.

Pokud by Vás zajímalo na toto téma více, dejte nám prosím jen vědět, třeba na našich facebookových stránkách OSTĒ nebo na našem Instagramu ostebeauty a my se k tomuto tématu rádi vrátíme.

Přejeme Vám krásné zimní dny (už také vyhlížíte jaro? 🙂 ),

Vaše OSTĒ