FAKTA O SUROVINÁCH

Kyselina hyaluronová, zázrak?

Věříme, že díky médiím, které nás obklopují dnes a denně, jste již o kyselině hyaluronové slyšeli, a určitě ne jednou. Taky aby ne, kyselina hyaluronová ve spojení s naší pletí dokáže opravdové divy.

Pokud jste se o tuto zázračnou látku nikdy příliš nezajímali, možná ani netušíte, že tento poklad máme každý v těle. A to přibližně 15 gramů. Kyselina hyaluronová je tedy látka našemu tělu vlastní. Samozřejmě množství kyseliny hyaluronové v těle se u každého z nás malinko liší a naneštěstí s přibývajícím věkem klesá. S tím se však dá leccos dělat a my si dnes přiblížíme, jak tuto látku naší pokožce dodat, tak, aby z ní mohla těžit co nejvíce.

Kyselina hyaluronová, zázrak přírody?

V kosmetice o kyselině hyaluronové slýcháme zejména ve spojení s antiaging produkty. Jejím posláním je udržovat naši kůži elastickou a hydratovanou. Její doslova zázračnou schopností je to, že na sebe dokáže vázat až tisíci násobek své vlastní váhy, což žádná jiná přírodní látka neumí. Svým antioxidačním působením také chrání proti volným radikálům a podporuje tvorbu kolagenu. Díky těmto vlastnostem pokožce zajišťuje opravdu hloubkovou hydrataci a zdravý vzhled. Právě proto s přirůstajícím věkem a nižším množstvím kyseliny hyaluronové v našem těle, může kůže ztrácet pružnost, je suchá a povadlá. Naštěstí dnešní doba nám poskytuje mnoho možností. Můžeme tak tělu pomoci a kyselinu hyaluronovou si můžeme doplnit. Tak si i s přibývajícím věkem udržíme svěží mladistvý vzhled.

Jakou vybrat?

I kyselina hyaluronová má více forem a nevyplácí se sáhnout hned po prvním produktu s jejím obsahem, který nám padne do oka. Kyselina sama o sobě je rozpustná pouze ve vodě, a tak se s v přípravcích na bází oleje její použití mnohdy míjí s účinkem. Díky vědě a výzkumům můžeme dnes naštěstí pomocí patentované formule pracovat s nízkomolekulární kyselinou hyaluronovou, která je rozpustná i v oleji a proniká do hlubší vrstvy kůže. Nízkomolekulární zjednodušeně znamená, že molekuly této kyseliny hydratují povrchovou část pokožky a díky menším molekulám prostupují i do spodních vrstev kůže a příznivě ovlivňují metabolismus buněk.

Kyselina hyaluronová v našich produktech

Protože víme, jak tento mnohdy přezdívaný elixír mládí funguje, v našem balzámu na rty používáme právě patentovanou nízkomolekulární formu kyseliny hyaluronové, která snadno pronikne i do hlubší vrstvy pokožky. Balzám na rty tak spolehlivě rtům poskytuje hydrataci, dodává větší objem a šťavnatější vzhled. Zároveň zvyšuje vstřebávání živin, eliminuje volné radikály, vyplňuje drobné rýhy a stimuluje tvorbu kolagenu.

Náš tip: Nezapomeňte však dodržovat pitný režim, kyselina hyaluronová tak na sebe bude vázat dostatečné množství vody a Vaše rty budou krásně plné.

Získávání kyseliny hyaluronové

Pokud Vám záleží na tom, jak jsou látky v kosmetických produktech získávány a používány, určitě Vás potěší, že tuto látku s magickými účinky lze získávat i šetrně v souladu s přírodou. V našich produktech využíváme kyselinu hyaluronovou a její soli rostlinného původu, která vzniká bakteriální fermentací bez použití genetické modifikace. Zachování etické ohleduplnosti je pro nás prioritou, a i to za cenu vyšších výrobních nákladů. Věříme, že se situace brzy změní a poptávkou po těchto látkách se vstupní náklady v budoucnu sníží a nahradí tak levnější syntetické látky.

Výběr správného produktu

Na obalech produktů se nemusí uvádět o jakou formu či jaký původ kyslelina hyaluronová má. Proto se pro jistotu informujte u výrobce či prodávajícího personálu jakou formu této látky daný produkt obsahuje. Pro hloubkovou rehydrataci vybírejte produkty, které obsahují její nízkomolekulární formu. Vysokomolekulární kyselina hyaluronová napomáhá pokožce udržovat vlhkost pouze na povrchu pokožky.

Náš tip: Kyselina hyaluronová je skvělý pomocník, a to nejen pro zralou pleť. Pro předcházení vzniku vrásek je vhodné ji používat dokonce dříve, než se první známky stárnutí projeví.

 

Přejeme Vám krásnou neděli,

Vaše OSTĒ