OSTĒ

Maska na vlasy testovaná letním sluncem aneb letním vlasům pomůže.

Za každým z našich produktů se skrývá příběh. Příběh, který častokrát sahá až do hlubokých vietnamských kořenů zakladatelky značky Hanky. Příběh, který se Vám chystáme dnes vyprávět, stojí za zrodem celé značky. Možná už sami tušíte, že se jedná o naši masku na vlasy, náš nejprodávanější produkt.

Možná je to právě jejím složením. Možná je to tím, že je nabitá aktivními látkami, které jsou nakombinované tak, aby maska vyhovovala opravdu všem typům vlasů. O aktivních látkách a jejich účincích dnes ale řeč nebude, ty už jsme představili v jednom z našich prvních článků. Dnes Vám Hanka prozradí, jak to se zrodem masky a tím celé značky OSTĒ bylo.

Nedařilo se a nedařilo se

Hani, jak to tedy bylo?

„Na začátku dvě stě mililitrového kelímku hladké, plné, voňavé masky bylo x pokusů a čtyři roky. Vždycky jsem se o své vlasy díky své mamince starala trochu jinak. Vlasy jsem si oplachovala rýžovou vodou, výluhem z kůry pomela nebo používala svoje „domácí“ produkty. Sama jsem si ale říkala, že zvlášť v dnešní době není tak jednoduché si tyto procedury připravovat a dopřávat si je pravidelně. Je to časově náročné a vlastně i velmi nepraktické. Proto jsem si přála vytvořit produkt, který bude přírodní, velmi funkční, ale zároveň nenáročný na užití. Po roce vývoje byla vlasová maska na světě. Byla jsem nadšená. Struktura byla nádherná. Účinky byly znát a já byla spokojená. Všechny testy v laboratoři při vývoji vyšly velmi dobře. Čekala mě cesta do Vietnamu. Pamatuji si, že jsem si říkala, že si vzorky masky vezmu s sebou, abych si ještě v jiných klimatických podmínkách vyzkoušela stabilitu (o které jsem nepochybovala). Pravdou bylo, že jsem se chtěla spíše pochlubit rodině. 🙂

Po příletu jsem vystavila vzorky na okenní parapet a nechala je, ať si také užijí vietnamského sluníčka a taky toho, pro mě špatně snášeného, vlhka. Za dva dny mě čekal doopravdy smutný pohled. Pamatuji si, jak moc zklamaná a vystrašená jsem byla. V hlavě jsem si dávno říkala, jak už tu nejhorší část mám za sebou, že mě už čekají jen etikety, obaly a ostatní (zpětně si doopravdy říkám, že jsem byla mile naivní). Ta krásná struktura hmoty byla úplně rozpadlá. Maska je tvořená dvěma částmi. Výživnou olejovou a hydratační složkou. Obě se mi naprosto oddělily.

A tak se z jednoho roku staly čtyři roky. Chtěla jsem, aby byla maska naprosto precizní. Zpětně si říkám, že jsem to už trochu přeháněla. 🙂 Ale jak se říká, vše zlé je k něčemu dobré. A myslím, že maska, jakou ji znáte teď je doopravdy krásné dílo.“

Komplex z rýžových zrn. Proč rýže?

Při rozhodování, jaké bude mít maska složení se nechala Hanka inspirovat svou vietnamskou kulturou. Jasno měla od začátku s bio panenským kokosovým olejem, ale jak to bylo s tou rýží? Když jsme se s Hankou rozpovídali o tom, jak maska vznikala a zeptali jsme se ji právě i na rýžový komplex, který je v masce obsažený.

„Když jsem byla ještě malá a mamka mi myla vlasy, oplachovala je odstátou rýžovou vodou z oprané rýže. Tehdy jsem vůbec netušila, proč to mamka dělá, ale po detailech jsem se příliš nepídila. Až později mi prozradila, že rýžová voda má na vlasy zpevňující účinky a dodává vlasům lesk. Do masky jsme tak použili sofistikovanější verzi, která obsahuje spoustu proteinu, který je důležitý pro růst a udržení zdravých vlasů.“

Letní sluníčko milujeme, vlasům to vraťme ale péčí

Dlouhé letní dny strávené u vody se blíží. Sluníčko se postará o krásně bronzovou barvu naší pokožky a také bude mít na svědomí pár zesvětlených pramínků vlasů. Tohle všechno zní moc hezky, ale i takový přírodní melír od sluníčka nebo chlórovaná voda z bazénu dokáže na našich vlasech a vlasové pokožce nadělat pěknou paseku. Pokud chceme, aby vlasy zůstaly vyživené a zdravé, musíme jim dopřát péči. Šampón zbaví vlasy všech nečistot a kondicionér mimo jiné vyrovná kladný a záporný náboj, čímž zapříčiní, že jsou vlasy uhlazenější a nebudeme mít rozevlátý účes. Pro výživu a rehydrataci je ale nutné sáhnout po péči, která vlas ošetří hloubkově. Ideální je právě kvalitní maska na vlasy. Kdybyste si chtěli o správné péči a užití masky na vlasy přečíst více, najdete to zde, v minulém článku.

 

Přejeme Vám krásné letní dny plné pohody a radosti.

 

Vaše OSTĒ