FAKTA O SUROVINÁCH

Krém na ruce a jeho aktivní látky aneb kouzelní pomocníci v produktech OSTĒ

Pokožka rukou je jedna z nejvíce namáhaných. Rukama děláme téměř vše – pracujeme, řídíme auto, připravujeme jídlo a hlavně si je neustále namáčíme a zase sušíme. I dobře vyživená pokožka má občas problémy to všechno zvládnout, zvlášť pokud se k tomu v chladných měsících přidají nízké teploty. Proto je nutné si ruce chránit kvalitním krémem, který pokožku účinné ochrání a regeneruje. Ten náš vám zajistí bohatou výživu a hydrataci hned po prvním nanesení.

Základní složkou krému je bio panenský kokosový olej. Tvoří celou jednu čtvrtinu objemu složení, což je ideální poměr pro to, aby ruce byly vyživené, ale ne zbytečně přemaštěné a vysušené. Proč je samotný kokosový olej nevhodný a proč je nutné ho kombinovat s dalšími složkami, to si můžete připomenout v předchozím článku

Jen dobře vyživená pokožka pro boj s chladem a náhlými změnami teplot nestačí. Je potřeba, aby byla také optimálně hydratovaná zevnitř. O to se stará glycerin, který váže do pokožky vodu a ta je pak zdravá a sametově hebká. Glycerin v produktech OSTĒ je vždy přírodního rostlinného původu. V kosmetickém průmyslu je zvykem používat mnohem levnější a dostupnější živočišný glycerin, který však ve složení produktů OSTĒ nenajdete. Tuto skutečnost ocenili i odborníci z Ministerstva zdravotnictví, kteří náš krém SOFT TOUCH Natural vybrali jako vítěze ceny Modrá planeta. Jednou z podmínek pro účast v soutěži bylo právě použití pouze přírodních rostlinných složek.

Další aktivní látkou v OSTĒ krému na ruce je Panthenol. Je to vlastně provitamín B5, který se přirozeně vyskytuje v lidském těle nebo v mnoha rostlinách. Panthenol má regenerační a zklidňující účinky, výtečně působí na zarudlou kůži, chrání ji před poškozením a obnovuje její přirozenou bariéru. Jestli vás občas trápí prasklinky nebo nepříjemný pocit svědění, je to právě Panthenol, který s tím umí účinně bojovat.

V krému na ruce OSTĒ také najdete vitamin E. To je hlavní antioxidant pokožky, který bojuje proti jejímu předčasném stárnutí. Pokud ho budete používat pravidelně, budou vaše ruce viditelně jemné, zdravé, vyhlazené a budou působit mladistvěji.

Krém na ruce je hypoalergenní, vhodný i pro citlivou pokožku a svým celkovým složením je vhodné také pro vegany. Jsme moc rádi, že Vám můžeme tímto způsobem přiblížit jak fungují aktivní látky v OSTĒ produktech. Těšíme se na Vaše další náměty, napište nám je třeba na Facebook.

 

Přeje Vám krásné zimní dny a krásné ruce! 🙂