OSTĒ

Pravá zima udeřila, pokožka volá po péči!

Mráz kreslí po oknech, čerstvá bílá pokrývka je nadýchaná jako peřinka. Zima umí být pohádkově krásná, ale i zrádná. Naše pokožka v tomto období dostává zabrat. Suchá místa na pleti, popraskaná kůže na rukou, nebo svědivý pocit pokožky? S tím vším se v zimě musíme poprat. Proto je nutné, víc než kdy jindy, pokožku správně hydratovat a vyživovat.

Proč se v zimě červenáme?

Při pobytu venku v mrazivých teplotách dochází ke zpomalení krevního oběhu, aby tělo udrželo činnost životně důležitých orgánů. Probíhá to tak, že se začnou zužovat cévy a tělo přestane prokrvovat konečky prstů, uši, nebo třeba nos a tváře, proto je při delším pobytu venku přestáváme cítit. Při návratu do tepla nastává opačný proces, kde si tělo si začne „vynahrazovat“ nedostatečné prokrvení. Následkem rozšíření cévek se prokrvené části začnou červenat, a pokud jsou cévky slabé, může dojít dokonce k jejich prasknutí.

Zima je krásná, ale také i zrádná.

Abychom se vyvarovali hříchům, které můžeme v zimě na pokožce napáchat, pomůže dodržovat pár správných zásad. První a důležitá rada zní: odpusťme si horkou vodu. Ta totiž pokožku více vysušuje. To samozřejmě neznamená, že se na kost promrzlí budeme sprchovat ve studené vodě. Teplá voda je v pořádku, horká ale ne. Nezapomínejme ani na pitný režim. V zimě možná necítíme potřebu pít tak často jako v létě, ale pokud chceme, aby naše pokožka zůstala pružná a hydratovaná, dostatečný pitný režim si odpustit nesmíme.

Hydratace nebo výživa?

Obojí. I když zažité stereotypy říkají opak. Pozor si dejme ale na načasování. Hydrataci dopřejeme pokožce po sprchování nebo po koupeli, tak, aby krém či tělové máslo mělo dostatek času se vstřebat. Hydratační produkty zkrátka nanášíme nejlépe večer před spaním, když už se nechystáme ven na vzduch. Naopak vyživující krémy aplikujeme na pokožku před odchodem z domu. Vytvoříme tím film, který naši pokožku ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy. Vyživující péče bývá zpravidla hutnější, ale ani přesto nemusí na pokožce nutně zanechávat mastný film. Naše kokosové tělové máslo se rychle vstřebává a nechává pokožku sametově jemnou a zároveň vyživenou. Neparfemovaná hypoalergenní verze splní i vysoké požadavky citlivé pokožky, která je v zimě ještě více náchylnější a zranitelná. Bio kokosový panenský olej v tělovém máslu a krému na ruce je doplněn o antioxidanty a přírodní vitamin E získávaný ze semen slunečnice. Nechybí ani Panthenol, který zklidní zarudlou pokožku a pomáhá ji regenerovat se.

Nezapomínejte na ruce!

Denně pokožku vystavujeme, zatěžujeme a mnohé o nás prozrazuje. Neméně tohle pravidlo platí také pro ruce. Během dne je několikrát myjeme, pracujeme s nimi a často je nechráníme před chladným počasím. Ruce jsou nejzatěžovanější částí pokožky. V důsledku námahy a častého mytí se objevují suchá místa, která praskají a mohou se dostavovat i pocity svědění. Po každém mytí bychom měli pokožku rukou ošetřit hydratačním krémem, abychom na pokožce znovu vytvořili ochranný štít. U krému oceníme rychlou vstřebatelnost a hloubkovou regeneraci a výživu. Namáhaná hrubá pokožka na rukou se rázem zjemní a my můžeme své ruce nadále bez obav ukazovat. A se správnou péčí o pokožku se můžeme nadále věnovat zimním radovánkám! 🙂

Přejeme Vám krásné zimní dny,

Vaše OSTĒ